Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Atriumfibrilleren.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Atriumfibrilleren.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jordy

Geschreven op: Dinsdag 24 Mei 2011 om 19:32
Ongepast of beledigend?

Geachte mensen met Afib,

Ik ben een jongen van 23 jaar en heb Fibromyalgie (FM). Ik merk zelf ook dat ik sindsdien door de minste of geringste stress of drukte last krijg van hartkloppingen (of het hart slaat over). Mijn moeder heeft ook FM en last van hartkloppingen (met name na ongezond eten of door drukte/stress) en mijn vader heeft naast een groot aantal klachten sinds kort ook Afib. Hij heeft ''''atrose'''' in de knieen, moeite met lopen, en last van de rug. Het lijkt erop dat ook hij Fibromyalgie heeft en Afib en de atrose en overige klachten het gevolg hiervan zijn.

De rede dat ik hier op dit forum terecht ben gekomen is dat er uit onderzoek blijkt dat mensen met Fibromyalgie een verhoogde kans lopen op Afib en andere hart- en vaatziekten. Het kan zelfs zo zijn dat FM de hoofdoorzaak is, maar dat is nog niet bewezen.

Ik wilde daarom weten of jullie naast de Atriumfibrilatie ook last hebben van spierpijn in het bovenlichaam en/of onderlichaam? Ben je vermoeid? wordt je niet uitgeslapen waker? hebben jullie stijve spieren? moeite met slapen? concentratieproblemen? pijn na inspanning? andere symptomen kunnen ook nog depressiviteit, angst, spastische darm etc zijn. (zie verschillende sites waarop de symptomen staan weergegeven. Zijn deze symtomen toevallig ontstaan na een periode van langdurige stress (ps men is er zich niet altijd van bewust dat hij of zij langdurige stress heeft, immers het werk e.d.gaan gewoon door), een traumatische ervaring, zwangerschap of overgang?

Mensen met bepaale karaktereigenschappen lopen een hoger risico om FM te krijgen. Het gaat dan vooral om mensen die veel piekeren, zich zorgen maken, de controle willen houden, etc.

Zo, ja dan moet je jezelf eens laten controleren door een reumatoloog op FM. Tevens kan je dan de verschillende behandelmethode proberen. Afib kan namelijk mogelijk een gevolg zijn van FM (wat vaak veroorzaakt wordt door een periode van langdurige lichamelijke of psychische stress).

Dieten en verschillende therapien en medicijnen werken vaak in combinatie redelijk en kunnen de symtomen gedeeltelijk onderdrukken.

Er is zelfs 1 methode waarbij men in Zwitserland geopeerd wordt (door dokter Johann Bauer) waarbij verklevingen (eiwitophopingen) rond punten waardoor slagaders, aders en zenuwen doorheen lopen. Door de operatie stromen de aan- en afvoerstoffen weer goed door het lichaam en kunnen ook de impulsen van en naar de hersen weer goed overgebracht worden. Ruim 66% van de mensen met FM (die ook last hadden van boezemfibrilatie) zijn na 1-4 operaties (relatief kleine ingrepen)genezen na zijn operatie.

De operatie wordt momenteel nog niet erkend door de medische wereld. Dit komt deels door onwetendheid (er worden geen afwijkingen gevonden in bloed of bij MRI) en het feit dat er miljarden verdiend wordt aan medicijnen en therapieen. Er worden ook nog vaak verkeerde diagnoses (verschillende soorten atrose, stress en overbelasting, Chronisch vermoeiheid Syndroom en nog en tal van andere aandoeningen) gesteld of diagnoses die waarschijnlijk een en dezelfde oorzaak hebben (verklevingen rond acupoints(zie patientengids)

In Duitsland zijn er echter al 10 zorgverzekeraars die het vergoeden en mensen winnen rechtszaken tegen hun zorgverzekeraar.

Voor meer informatie kan je op de patientengids van Dr. Bauer zoeken op google. de volgende site is opgericht door mensen die zijn geopereerd. Ikzelf ben dit nog neit maar ik kijk uit naar die dag.

Heb je echter puur en alleen de hartklachten dan heb je sowieso geen FM en heeft een behandelvorm gericht op FM ook geen enkele zin.

Ik wil graag van jullie weten of deze klachten en karaktereigenschappen overeenkomen met jullie? Hebben jullie nog verdere vragen dan zal ik mijn e-mailadres geven.

Ik ben ook bezig met een artikel waarbij ik meerdere onderzoeken aan elkaar wil koppelen en waarin veel informatie staat over FM en de relatie met andere aandoeningen en de problemen waar men tegenaanloopt zoals verkeerde diagnoses e.d. Wanneer u geinteresseerd bent kan ik u deze opsturen. Het is echter nog een concept.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan! Heel veel sterkte in de toekomst

Groeten,
Jordy
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Jordy op Dinsdag 24 Mei 2011 om 19:39 Ongepaste reactie?

nog 2 opmerkingen:

1: De site van (ex)-patienten is www.fibromyalgie-vlaned.nl

2: In het originele bericht stond dat 66% geneest (en nog eens meer dan 30% baat bij de operatie heeft), waarbij er ook mensen zijn die last hadden van hartkloppingen en enkelen ook al afib hadden. Het is dus niet zo dat 66% van de mensen afib heeft. wel komen hartklachten bij meer dan de helft van de mensen met FM voor en is het niet ondenkelijk dat gedurende het verloop van de ziekte de kans op Afib toeneemt.

Mvg,

Jordy


Geschreven door: Theo op Dinsdag 17 Juli 2012 om 08:43 Ongepaste reactie?

Beste Jordy,

Dank voor je bericht.. Ook ik heb last van Atriumfibrilatie.. eerst zo af en toe eens (eens in de twee weken)nu inmiddels meerder keren per dag!.. Ik vermoed dat stress / spanningen ook bij mij een oorzaak zijn van AF, dit in combinatie met een te hoge bloeddruk en overgewicht.
Ik lees in jou artikel een groot aantal overeenkomsten met mijn situatie. Mijn klachten en karaktereigenschappen komen sterk overeen met die van jou. Mijn nieuwschierigheid is gewekt en ik ga mij verdiepen in fibromyalgie.

Met vriendelijke groet,
Theo


Geschreven door: Judith op Maandag 19 November 2012 om 13:09 Ongepaste reactie?

Beste Jordy,

Ik herken je klachten precies. Ook ik heb FMS en last van atriumfibrillatie. Ik ben er zelfs gister nog door opgenomen op de hart eerste hulp. Daar konden ze niet direct iets vinden en ben daarom gaan googlen of het iets te maken zou kunnen hebben met mijn FMS. Ben blij dat ik je bericht tegen ben gekomen en dat er dus meer mensen zijn met deze klachten.

Ook ik ben de methode van Dr. Bauer tegen gekomen. Hopelijk wordt daar ooit serieuzer naar gekeken. Tot dan probeer ik in ieder geval zoveel mogelijk mensen de petitie te laten ondertekenen!

Mvg,

Judith (20 jaar)


Geschreven door: MaureenB op Vrijdag 3 Oktober 2014 om 20:35 Ongepaste reactie?

Heb je je vitamine d status laten bepalen? Veel fibromyslgiepatienten hebben tekort aan vitamine D. Als dat het geval is, kan je binnen enkele weken van je fibromyalgie af zijn


Geschreven door: Anita op Dinsdag 31 Juli 2018 om 10:09 Ongepaste reactie?

Hallo, ik herken megaveel hierin. Ik heb ook alle verschijnselen van FM, en AF beide op jonge leeftijd. Het is nu 2018 indien er intussen meer info over behandeling is hoor ik dat graag.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Atriumfibrilleren.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)