Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Atriumfibrilleren.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Atriumfibrilleren.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tine68

Geschreven op: Zaterdag 21 Mei 2011 om 21:53
Ongepast of beledigend?


Hallo allemaal,
allereerst vraag ik me nieuwsgierig af wat de gemiddelde leeftijd is van mensen die lijden aan boezemfibrilleren?
Drie weken terug heb ik voor het eerst cardioversie ondergaan nadat mijn hart voor de tweede keer binnen een half jaar tijd op hol sloeg en de cardioloog vertelde mij dat hij die dag in totaal 4 patiënten had die cardioversie ondergingen op de afdeling hartbewaking en dat ik de laatste was voor die dag.
Alle drie de patiënten voor mij waren zéker ouder dan 60. (Zelf ben ik pas 43 geworden) Vorig jaar november sloeg mijn hart flink op hol (bijna 180 slagen per minuut) Ik had vanaf mijn 25e regelmatig hartkloppingen, maar dat was nooit een probleem geweest volgens de huisarts.
Nu liep ik al de hele dag met zo''n snelle hartslag en het wilde niet spontaan overgaan. Met medicijnen hebben ze het na 24 uur pas onder contrôle gekregen. Ik heb daarna klokje rond geslapen zo moe dat ik was. Vervolgens ben ik een maand lang héél erg moe geweest,daarna was het wel iets minder.
Nu heb ik sinds een paar weken andere medicijnen omdat ik maar zo moe bleef na inspanning en is de sotalol vervangen door tambocor. Sindsdien is er een nieuwe wereld voor me open gegaan en voel ik me wonderwel weer energiek.(bijna de oude)
Vroeger deed ik veel aan (duur)sport, heb daardoor een sporthart gekregen en rook en drink ik verder niet en leef redelijk gezond.
Beetje bij beetje ben ik in staat om wat meer aan sport te doen, ben daar blij om want mijn conditie komt langzaamaan weer terug.
Ik heb altijd begrepen dat mensen met een ongezond leefpatroon die veel drinken en roken eerder hartritmestoornissen krijgen dan een iemand die dat niet doet. Ik ben daar best een hele poos behoorlijk gefrustreerd over geweest, want waarom moest het mij nu overkomen??
Gelukkig gaat het nu beter, probeer wel mijn rust en actieve momenten beter te verdelen over de hele dag, want ik kom mezelf geheid tegen. Het valt niet altijd mee want ik ben best een bezig bijtje en kan moeilijk stilzitten.
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de ervaringen van andere lotgenoten en waar ik heel benieuwd naar ben is of er toch ook meer "jongere" mensen zijn met deze aandoening?
Groetjes Tine  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: wim op Dinsdag 21 Juni 2011 om 21:15 Ongepaste reactie?

Hallo Tine,

ik lees diverse herkenbare items in je bericht.
ik ben 49 en weet sinds 2 jaar dat ik AF heb. als ik terug kijk heb ik het denk ik al 6 tot misschien wel 8 jaar. tijdens sommige wedstijdjes die ik deed was ik niet vooruit te branden. in het begin kreeg ik ook sotalol en daar kon ik nauwelijks mee hardlopen, mijn hartslag bleef maar lager dan 90 terwijl ik als een bezetene liep te hijgen voor mijn gevoel. met tambocour heb ik vorig jaar nog een paar kleine triathlonnetjes gedaan. vorig jaar had ik af en toe AF en vaak ook niet, dat wisselde zonder dat ik dat merkte. ik vind ook dat mijn lichaam me een beetje in de steek heeft gelaten, ik heb altijd gesport, alleen een klein beetje gerookt toen ik wat jong was, ik drink 1 kartje per jaar dus dat is ook niet echt veel. en dan toch AF maar ja het is niet anders. het kost veel moeite om conditie op te bouwen met AF en de medicijnen, mijn ervaring is dat als je het geleidelijk omvang en intensiteit opvoert dat je nog een heel eind moet kunnen komen. maar er zitten dagen tussen dat je voor je gevoel zo ongeveer 100 jaar oud bent en achter een rollator loopt. meestal is de volgende keer weer een stuk beter. een hartslagmeter is ook een goed hulpmiddel zeker als je niet goed kunt aanvoelen hoe hoog je hartslag is. het heb in mijn dagelijkse bezigheden totaal nog geen hinder maar bij inspanning. ik heb geen last van hartkoppingen maar momenteel is mijn hartslag tussen de 100 en 150 in rust. als ik rustig ga hardlopen komt het niet verder dan 190. het gekke is dat het omhoog gaat als ik tussendoor wandel ik snap er niet van. volgende week heb ik mijn 2de cardio versie daarna zien we wel weer verder.
ik wens je veel sterkte


Geschreven door: Tine68 op Zondag 26 Juni 2011 om 17:58 Ongepaste reactie?

Hoi Wim,

lees ik het goed dat je cardioversie krijgt ook als je op dat moment géén aanval van boezemfibrilleren hebt? Of is je hartslag nog steeds onregelmatig?
Bij mij is mijn hartslag gewoon regelmatig nu (hoewel in het verleden wel vaak hartoverslagen had) Bij mij zijn het nu aanvallen van boezemfibrilleren, wat dan zonder extra medicijnen of cardioversie uit zichzelf gewoon niet over wílt gaan.
Ik herken het ook wel hoor, de meeste dagen gaan goed, maar op andere dagen voel je je al bejaard als je ''s morgens je bed al uitstapt.
Dat is inderdaad per dag heel wisselend
Het is zeker belangrijk om op een rustige manier je conditie weer op te bouwen en langzaamaan weer steeds meer aan sport te doen.
Wel merk ik dat mijn hartslag en bloeddruk langzaamaan steeds lager wordt nu ik steeds meer aan sport doe, beetje té laag zelfs.
Mijn bloeddruk is vaak 55/100 en heb ik last van duizelingen en ook mijn hartslag komt niet boven de 60 (wel tijdens inspanning gaat ie aardig mee omhoog)
Deze week telefonisch spreekuur met de cardioloog maar vragen of de bloeddrukverlagers gehalveerd kunnen worden.
Elke keer als je denkt, nú zijn de mdicijnen goed afgesteld dan moet er tóch weer wat aangepast worden
smiley
Jij ook veel sterkte met de cardioversie! Is het de 1ste keer dat je het krijgt?
Zo ja, valt reuze mee, je hebt er geen erg in!
Groet Tine


Geschreven door: Gert-Jan Korevaar op Vrijdag 29 Juli 2011 om 13:57 Ongepaste reactie?

Ik ben 36 en ben van de week met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan i.v.m. atriumfibrilleren. Achteraf voelde ik al maanden soms een roffeltje bij m''n hart maar afgelopen maandag was ik zo erg ziek, duizelig, braken en een slecht hartritme. Mijn vraag is of mensen bekend zijn me duizelingen bij atriumfibrilleren en ik voel me nu, na 4 dagen, enorm moe, ben echt op, ik ben gewoon benieuwd naar ervaringen. Ik slik nu emcor, 2,5 mg (bisoprolol fumaraat)


Geschreven door: fia de jong op Dinsdag 9 Augustus 2011 om 10:36 Ongepaste reactie?

Hallo mijn naam is Fia de Jong en ik ben bijna 59 jaar.
Ik heb nu ongeveer 5 jaar AF en heb eerst sotalol en bloeddrukverlaging gekregen(aprovel).Ik schrok enorm als ik een aanval(letje) kreeg.
Twee jaar geleden heb ik een tia gehad . Het is aan de snelle actie van mijn man te danken dat het goed is afgelopen . Ik heb geen rest verschijnselen ben wel een hele tijd erg moe geweest . Sinds de Tia moet ik elke twee weken naar de trombosedienst om te prikken . In februari heb ik een ablatie gehad in Leiden. De aanvallen zijn niet weg maar wel wat minder heftig. Wat ik mij afvraag :hebben jullie een baan en hoe doe je dat als je een moeilijke dag hebt en moe bent. Zelf heb ik een zware baan in het basisonderwijs en ik plan zoveel mogelijk rust in na inspanning of drukte maar het is niet altijd mogelijk om er rekening mee te houden. Wat ik ook merk is dat het AF heftiger de kop opsteekt als ik bijv. griep heb of een verkoudheid ,koorts etc. Ik zie jullie reacties graag tegemoet.


Geschreven door: elisa.b op Vrijdag 14 Oktober 2011 om 13:33 Ongepaste reactie?

Tijdens mijn vakantie in de Verenigde Staten, kreeg ik, vrouw van 62, ´s nachts in het hotel vreselijke hartkloppingen. Ongeveer 150 pm. Zoals gewoonlijk dacht ik dat dit wel over ging, maar niet dus! Mijn man bracht me ´s nachts naar de Eerste Hulp!
In het ziekenhuis ben ik door de mangel gegaan. Ik kreeg als medicijn Metropolol en een babyaspirine.
3 Weken geleden kreeg ik weer een aanval van onregelmatige hartkloppingen. Mijn man bracht me naar de Eerste Hulppost van het ziekenhuis. Medicijnen via infuus hielpen niet de hartslag naar beneden te brengen. Toen werd mij een cardioversie aanbevolen. En met succes! Maar ik vond het wel eng! Ik heb er nare verhalen over gelezen!
Momenteel slik ik Sotalol en een bloedverdunner.
Ik heb wel wat bijwerkingen van de medicijn, oa. vreselijke haaruitval, snel moe, vooral bij het fietsen, heuvel op bijv. en kortademig. Wie herkent dit en wat kan ik doen aan mijn haaruitval.
Alvast dank!


Geschreven door: martina op Woensdag 31 Oktober 2012 om 19:18 Ongepaste reactie?

hallo mede-patienten...ik ben 58 en had al vanaf mijn jeugd te hoge bloed-druk..enfin ik was altijd een bezig bijtje en ging door met mijn leven...nu drie jaar geleden begon mijn hart op te spelen...het sprong in mijn borst-kast uren achtereen...ik had toen geen bijverschijnselen...die kwamen later...uiteindelijk bij de cardioloog belandt..deze constateerde tijdens een echo een verdikte hartspier....ik werd doorgestuurd naar nieuwe-gein....moest door de m.r.i...uit eindelijk bleek ik een misvormd hart te hebben welke is aangeboren...door de verdikkingen die bij inspanning tegen de aorta drukken kom ik in de ritme-storingen...ik heb sinds de diagnose al vele medicijnen gehad welke niet of amper hielpen,nu heb ik sotalol..toch kan ik verzekerd zijn van twee storingen per maand..duur ..rond de twintig uur!!!! ik ben helemaal gesloopt daarna,kan ook mijn werk niet meer doen en ben 100% afgekeurd...toch zou ik graag iets aan sport gaan doen om conditie op te bouwen..wat zou ik in een rustig tempo kunnen gaan doen? graag zie ik uw reacties terug!!


Geschreven door: Theo op Woensdag 29 Januari 2014 om 16:09 Ongepaste reactie?

Hoi Ik 40 jaar en heb ongeveer eens in de 3 maanden last van atrium fibrileren. iK slik nu 2x 80 mg sotalol. Als ik merk dat mijn sitme niet ok is dan neem ik eerst 80 mg extra sotalol en probeer te slapen. Meestal gaat het daarme niet over. Dan ga ik op de fiets naar de eerste hulp en krijg dan na de gebruikelijke toestanden een cardioversie.
Het is natuurlijk allemaal niet leuk, maar wordt altijd heerlijk wakker na de narcose. (Het is maar 15 minuten).

Sinds 6 weken ben ik begonnen met fitness. Ik zag er eerst erg tegenop (rad in tredmolen gevoel) maar het is erg leuk. Met een hartslagmeter-horloge (30 euro) controleer ik of ik niet te ver ga. De cardioloog zei: hou je hartslag onder de 140. Met die solatol is het al een hele toer om op 125 te komen.


Geschreven door: frederiek op Vrijdag 22 Augustus 2014 om 13:18 Ongepaste reactie?

Hallo, ik ben frederiek en ik ben precies 70,5 jaar oud.vanmorgen heb ik cardiovisie gehad en dat ging ineenkeer goed. Hoelang ik onregelmatige hartslag heb weet ik niet precies, maar iniedergeval langer dan een jaar. Toen ik het dus ruim een jaar geleden aankaartte bij mijn huisarts herkende zij wel direct de symtomen van atriumfibrilen maar de ass.cardiologe vond het niet interessant ookal waren mijn vader en beide broers aan hartfalen overleden. Ruim drie weken geleden kon ik bijna van de ene dag op de andere geen adem meer krijgen. Ben zelf nog op en neer gefietst naar de huisarts en die stuurde me direct door naar de ehbo. Longen vol water en rond de lever. 3 dagen opgenomen en ontwaterd en nu dus weer op een normaal hartritme en een vracht medicijnen waar ik het voor een goed jaar geleden nog met een paracetamolletje af kon. De meeste schrijvers op dit forum zijn stukken jonger dan ik en terecht heel bezorgt en wens hun veel sterkte, wNt ik denk nu aan mijn zoons, jonge dertigers met een vader die op zijn 45ste hartpatient werd en nu hun moeder ook.


Geschreven door: René op Zondag 24 Augustus 2014 om 21:08 Ongepaste reactie?

Hoi, ik ben René, 53 jaar.
Ongeveer 6 jaar geleden bleef mijn hartslag na een spinningles hoog (185 pm). Na 3 dagen was deze nog niet gezakt en hebben ze bij mij in het LUMC een cardioversie toegepast.
Daarna binnen 3 maanden tijd weer hetzelfde en iedere keer een cardioversie. Daarna is de medicatie zo afgesteld dat het niet meer terug kwam. Tot vorig jaar. Zelfs de cardioversies hielpen niet meer. Besloten is toen om een ablatie uit te voeren. Is zo ontzettend meegevallen. Je hebt meer last van je liezen om te herstellen dan van je hart. Over 14 dagen ter controle en tests naar de cardioloog. Hopende dat alles goed blijft gaan en dat ik mag afbouwen met de medicatie. Sinds de ingreep geen last meer gehad van AF.
Mijn ervaring is: Probeer zoveel mogelijk de dingen te doen die je anders ook al zou hebben gedaan maar luister naar je lichaam. Ben nu ook weer fanatiek aan het fietsen (racefiets) en fitnes. Zit niet bij de pakken neer.
Ik wens iedereen allemaal veel sterkte


Geschreven door: Richard op Zondag 1 Februari 2015 om 07:30 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal. Ik ben Richard, 38 jaar met een druk leven. Drukke baan als manager en twee kleine opgroeiende kinderen. Terwijl ik dit bericht schrijf lig ik op de hartbewaking met atriumfibrilleren (AF), voor de tweede keer wel te verstaan. De eerste keer was januari 2014, dus nu precies een jaar gelden.
Ik lig te wachten op een electro cardioversie die nodig is omdat de medicamenteuze cardioversie niet helpt, net als vorig jaar, erg balen.
Voor mijn eerste AF in 2014 had ik vaak last van hartkloppingen, maar die gingen vanzelf weer over. Even diepademhalen en kuchen en het ging weer goed. Afgelopen jaar nergens last van gehad, het ging heel goed. Ben na ongeveer 3 maanden met de medicijnen op advies gestopt. En nu vanuit het niets wederom AF.
Oorzaak tot nu toe onbekend. Na de eerste keer veel onderzoeken gehad; hartecho, fietsproef, 24 uurs bloeddruk meter, bloedonderzoeken etc. Enige concrete aanleiding was mijn hoge koffiegebruik ( 6 of meer kopjes per dag). Sinds januari 2014 geheelonthouder, maar dat mag dus ook niet baten.
Ben verder gezond, sport af en toe ( wielrennen, hardlopen) maar niet overmatig inspannend. Probeer gezond te eten, maar wil ook genieten. Alcohol drink ik nauwelijks, er gaan echt weken voorbij dat ik niets drink. En als ik dan drink dan blijft het bij twee of drie alocholische consumpties. Ik rook niet.


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Atriumfibrilleren.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)